Αγορά καυσόξυλων την ιδανική εποχή του χρόνου

Η αγορά καυσόξυλων κάθε χρόνο δεν είναι η πιο απλή αγορά. Πρέπει να ξέρετε τι είδους ξύλο να αγοράσετε, πόσα χρειάζεστε και κυρίως πόσο καρυκευμένο θέλετε να είναι το ξύλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται τις χειμερινές τους ανάγκες για καυσόξυλα στο τέλος του καλοκαιριού και αρχίζουν να σκέφτονται πραγματικά να αγοράσουν το φθινόπωρο.

Αυτή είναι ξεκάθαρα η περίοδος αιχμής για τους αντιπροσώπους και τα περισσότερα καταστήματα έχουν πολύ κόσμο αυτή την εποχή του χρόνου. Θα καυσόξυλα περιμένατε να λάβετε λιγότερη προσωπική προσοχή επειδή οι υπάλληλοι πρέπει να μοιράζουν το χρόνο τους σε τόσους πολλούς πελάτες. Επίσης, με βάση τις κλασικές αρχές προσφοράς και ζήτησης, όταν η ζήτηση είναι υψηλή η τιμή θα ανέβει. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι αυτή θα είναι η πιο ακριβή εποχή του χρόνου για να πραγματοποιήσετε μια αγορά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι όταν αγοράζετε καυσόξυλα το φθινόπωρο με την πλήρη προσδοκία να τα κάψετε μέσα στους επόμενους μήνες, πρέπει στη συνέχεια να αγοράσετε καρυκευμένα ξύλα. Το καρυκευμένο καυσόξυλο σημαίνει απλώς ότι είχε αρκετό χρόνο για να στεγνώσει σωστά. Τα πρόσφατα κομμένα ή «πράσινα» καυσόξυλα έχουν περίπου 50% περιεκτικότητα σε υγρασία, ενώ θα περίμενε κανείς να δει περιεκτικότητα σε υγρασία 20% σε ένα κομμάτι καρυκευμένου καυσόξυλου. Γενικά χρειάζονται περίπου έξι έως δώδεκα μήνες για να στεγνώσει σωστά.

Εάν σχεδιάζετε τις ανάγκες για καυσόξυλα του επόμενου έτους, μπορείτε πραγματικά να ξεκινήσετε στα τέλη του χειμώνα και να αγοράσετε τα πιο πράσινα καυσόξυλα που πουλά ο έμπορος και να τα στεγνώσετε μόνοι σας τους επόμενους 8-10 μήνες. Αυτά τα καυσόξυλα θα είναι τα φθηνότερα διαθέσιμα, και εκείνη την εποχή του χρόνου οι έμποροι χρειάζονται πελάτες, επομένως θα έχετε καλή μεταχείριση και θα σας δοθεί πολλή προσοχή.

Για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά, πρέπει να διαθέτετε ένα σύστημα αποθήκευσης σχάρας καυσόξυλων. Η σχάρα καυσόξυλων είναι μια σχάρα αποθήκευσης που κρατά τα καυσόξυλα σας μακριά από το έδαφος και αποθηκεύονται με τακτοποιημένο και οργανωμένο τρόπο. Οι περισσότερες σχάρες καυσόξυλων διαθέτουν ένα τυπικό κάλυμμα για να αποφύγετε τη βροχή και το χιόνι και μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα πιο σημαντικό κάλυμμα. Καθώς ο βασικός στόχος είναι να διατηρήσετε τα καυσόξυλα στεγνά, η σχάρα καυσόξυλων εξαλείφει το πρόβλημα της υγρασίας του εδάφους που διαρρέει το ξύλο που είναι αποθηκευμένο σε ένα σωρό στο έδαφος και σας επιτρέπει επίσης να στοιβάζετε τα ξύλα για σωστό αερισμό.